Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV Pinksterkamp 2024 - Coxse Boerderij in Gemert 

dinsdag 28 mei 2024
Vrijdag 17 mei 
Het was eindelijk weer zover, we gingen met 54 kinderen en 9 begeleiders op Pinksterkamp! Iedereen moest om 17.00 -17.15 uur bij de Kakel zijn met de fiets, want ook dit jaar gingen die weer mee. Dit jaar werden deze door firma Keezer naar Gemert gebracht. Voordat de kinderen en een deel van de kampleiding die kant op gingen, werd er eerst nog heerlijke pizza gegeten van Tarantella. Met dank aan Joey die de pizza’s kwam brengen en een aantal moeders die alle troep opruimden zodat ook het Klaverjassen gewoon op tijd van start kon gaan in de kantine. De bus liet even op zich wachten, maar uiteindelijk om 19.00 uur was hij daar en gingen de kinderen snel de bus in. Nog even de ouders, broers, zusjes, oma’s en opa’s uitzwaaien en daar gingen we dan. Na een busrit van 1,5 uur kwamen we aan op onze bestemming de Coxse Boerderij in Gemert. Oh nee, toch niet. De kinderen zijn eerst door de buschauffeur op 5 verschillende plekken rondom Gemert gedropt. Ze kregen een routebeschrijving en een aantal vragen voor onderweg. Om elkaar zo iets beter te leren kennen en ook om te zien wie de route goed kon lezen en volgen. Eindelijk waren alle groepjes netjes aangekomen in het kamphuis op 1 groepje na. Het groepje van Stijn Koeman. Die bleken de route niet te kunnen vinden en zijn uiteindelijk opgehaald door Mike. Toen ze terugkwamen bleken ze helemaal onder de prut en modder te zitten (Denk dat de boer niet blij met de was als hij de volgende dag op het land ging kijken.). Nadat iedereen terug was, gingen alle kinderen op zoek naar hun kamer. Spullen werden uitgepakt en de kamers werden ingericht. Uiteindelijk toen iedereen klaar was, werden nog wat regels met ze besproken en gingen we het kamplied oefenen samen met onze huiszanger Stijn K. De avond verliep verder rustig, gezien we laat aankwamen, stond er niks meer op het programma. We sloten de avond lekker af met een broodje knakworst. 
 
Zaterdag 18 mei 
Na een zeer kort nachtje werden de kinderen rond 8.15 uur vrolijk gewekt door de kampleiding met muziek en pannen. Het was een zonnige start van de dag en iedereen stond gelijk in startblokken om mee te doen aan de bootcamp van Colin en Mario. De kinderen moesten meteen flink aan de bak. Hierna gingen we lekker ontbijten en moest iedereen zich klaarmaken voor het volgende onderdeel op het programma, de speurtocht. Na een korte uitleg werd verteld wie bij wie in de teams zaten, waarna de tassen werden gepakt en we op de fiets richting Gemert vertrokken. Vanaf de parkeerplaats van de lokale sportverenigingen werden de kinderen per groepje op pad gestuurd. Iedereen kreeg een route met vragen. Tijdens de route waren er 3 checkpunten waar de kinderen een opdracht moesten doen. Ook was er “koek en zopie” bij het Kasteel van Gemert waar Jonkvrouw Colin de deelnemers op stond te wachten. In de speurtocht zaten veel vragen. Sommigen ook echt best moeilijk, dus al met al was iedereen al gauw 2 uur bezig. Na de speurtocht gingen we weer op de fiets terug, maar niet voordat de plaatselijke viskraam werd bezocht. We zagen vele kinderen met een bakje kibbeling door het dorp lopen. Maar er waren genoeg calorieën verbrand dus daarna was er ook nog wel ruimte voor de lunch in ons kamphuis. 
 
Na de lunch stond de zeskamp op het programma en deze versie had zelfs 7 spellen. Het was nog steeds mooi weer dus iedereen liep lekker in zijn korte broek. De spellen van de zeskamp waren de volgende: Levend tafelvoetbal, Disney bingo, Waterrace, Grote bal parcours, Paralympisch parcours met funbroek, Woorden maken met de letterpakken en Schreeuwlelijk. 
De spellen waren erg afwisselend; van actief en behendigheid/ dynamisch tot nadenken, luisteren en speuren. Bij de waterrace stond Mike de teams enthousiast te maken om op 3 manieren water van de ene naar de andere kant te brengen. Je snapt dat er hier een daar weleens “extra water werd gemorst”. Gelukkig scheen de zon optimaal vanmiddag, dus je droogde snel weer op. 


 
De zeskamp was een groot succes. Na ruim 2 uur was iedereen klaar met alle spellen en toen viel er een kleine regenbui. Een mooi moment voor wat drinken en een koekje. Toen de bui weer over was getrokken hebben we nog heerlijk buiten gerelaxt en werd door sommigen nog even een “nat pak gescoord”. 
 
’s Avonds gingen we BBQ'en. We hadden dit jaar geen “all inclusive” arrangement, maar alle maaltijden zijn door de leiding zelf verzorgd. Althans, na een paar telefoontjes met de plaatselijke horeca en supermarkt was het zo geregeld. De BBQ kwam bij de slager vandaan. De meester chef Mario heeft 60 hamburgers gebakken, 60 saté stokjes etc etc. Iedereen heeft heerlijk gegeten. De corveeploeg had het wat makkelijker deze avond, daar we waren geswitched van echte borden naar wegwerpborden (scheelt toch weer tijd ????; er was hier helaas geen afwasmachine). Dat kwam ook heel goed uit, want voordat we aan het creatieve deel van de avond begonnen was er nog een training met 4 verschillende onderdelen. Een soort van “cooling down” aan het einde van de al zo actieve dag. Daarna snel douchen en je mooie pak aantrekken, want de Bonte Avond (die meestal op de zondag is, maar nu was omgeruild i.v.m. een aantal kinderen die op zondag al naar huis gingen i.v.m. examens) stond vanavond op de planning. Deze keer was er een “lip sync battle”, wat eigenlijk gewoon een playback avond is, en iedereen had weer enorm zijn best gedaan. Om 20.45 uur gingen we van start. Stijn K had de presentatie in handen. We oefenden ook nog even het kamplied en daarna barstte het los. Kwik, Kwek en Kwak trapten de avond af en we eindigen met oud A. 
Er is veel gelachen, gezongen, gedanst en vooral geperformed…. En dat allemaal in onze gave Disney outfit. Hoe gaaf is het steeds weer om dit met elkaar te doen en zo een gave “show” neer te zetten. Respect voor alle teams die toch maar weer hun creativiteit hebben laten zien.  
De traditionele groepsfoto is nog gemaakt door onze Duitse buurman, die niet wist wat hij zag toen hij bij ons het kamphuis in kwam en zoveel Disneyfiguren zag rondlopen. 


 
Na de bonte avond was het “snel schakelen” want rond 23.30u konden de D en C kinderen aan de spooktocht beginnen. Dus eerst weer even omkleden voordat we hieraan konden starten.  
De oud A had weer een spannende route uitgezet in een bos iets verder op. Alle groepen kregen eerst het verhaal van de “avondwandelaar in Gemert” te horen/zien en gingen na elkaar met een begeleider erbij naar dit bos toe en werden zo het bos “ingezogen”. De prachtige tocht met lichtjes en “verassende elementen” in trant van het verhaal waren een waar avontuur. Tegen 03.30 uur was de laatste groep terug. De kinderen die al eerder terug waren lagen toen al heerlijk te slapen; zo een “afmattende vrijdag avond” herhaalt zich meestal niet op de zaterdagavond.  
 
Zondag 19 mei 
Op zondagmorgen kon de dag “rustig” gestart worden. Rustig betekent in dit geval ‘geen training’, maar er was wel een mooi concert met pannen en lepels. Na het ontbijt werd het kamplied nog een keer geoefend. Vervolgens werden de fietsen weer gepakt en gingen we naar een nabijgelegen pretpark “Billy Bird”. Dit lag op circa 40 minuten fietsen vanaf het kamphuis en daar gingen we fluitend met zijn allen naar toe. Het was droog en rond 10.45u arriveerden we. We kregen wat korte instructies en nadat we met zijn allen naar onze “afspreekplek” waren gegaan om onze spullen neer te leggen ging iedereen lekker op pad. Er was een achtbaan, botsauto’s, diverse waterspellen en nog veel meer. Van 12u tot 13u stond onze privé snackkar voor ons klaar en kon iedereen een patatje en een snack op komen halen.  
Het was goed dat er een bodem werd gelegd, want in de middag stond om 13.30u het Aquafun park op het programma. Het zonnetje scheen ondertussen lekker dus bijna alle kids en leiding lagen in het water, of beter gezegd; renden, klommen, sprongen op en rond het supergrote, vette, uitdagende waterkussen. Ook de oudere kampleiding liet zich niet kennen (behalve El Presidente) en lag in het (soms best wel iets koude) water. Wat een lol hadden we daar! Helaas…. Na 20 minuten moesten we er al uit omdat er onweer aankomt. Dat was echt jammer….. 
 

 
Gelukkig was na 30 minuten de bui weer overgetrokken en konden we weer verder gaan waar we gebleven waren. We hebben tikkertje gedaan op de kussen, behendigheidsparcours afgelegd, gejumped van een hoge toren, gegleden, geklauterd etc etc. Het was supergaaf, maar na ruim 45 minuten moesten we er echt uit.  
Nadat iedereen was afgedroogd en omgekleed gingen we weer op de fiets richting Gemert. We waren net op tijd terug, voordat het opnieuw begon te regenen. Dit keer ook wat harder helaas…. 
Maar prima om dan even kort binnen te chillen. 
Om 18.30 was het weer etenstijd. Deze keer had de lokale chinees zijn best gedaan en hadden we nasi, bami en saté stokjes met kroepoek op het menu staan. Het toetje was een lekker ijsje.  
De kinderen hadden geen tijd voor “uitbuiken” want Mario had een training klaargezet. Er waren 4 leuke spellen waar de kinderen enthousiast aan mee deden. Hierna even snel opfrissen  
In de avond was het weer ‘quiz tijd”. Met behulp van AI was er een quiz in elkaar gezet, die rond 20.30u startte. Maar eerst werd nog even aandacht besteed aan de top 3 van kinderen die het meeste sponsorgeld hadden binnengehaald bij het Sponsorschieten. Dit zijn Linde, Bente en Chloë. Ze werden bedankt met diverse cadeaus uiteenlopend van een bioscoopbon tot een trainingspak. Ook werd even tijd genomen voor het afscheid van een paar kinderen die op deze avond al vertrokken in verband met hun examens de dagen na het pinkerskamp. 
Toen konden we eindelijk van start gaan; de teams waren ingedeeld op alfabet van de voornaam. De leiding was ingedeeld, “mannen tegen vrouwen”. Ruim 15 teams streden tegen elkaar. De ouders thuis konden ook meespelen met deze Kahoot pub quiz. Het was een spannende strijd en na 70 vragen bleek dat de vrouwen van de leiding de winst hadden gepakt. 
Tsja…. en nu…. We hebben al een hele drukke dag achter de rug. Is het misschien bedtijd dan?  
Nou nee, want de Karajokie ging weer van start. Vooral veel meiden die heerlijk “los” gingen met de microfoon in hun hand. Maar ook onze huiszangers Stijn K en Wout lieten zich weer van hun beste kant zien en oogsten bewondering. Tegen 00.00u werd het was rustiger. Misschien een keer “op tijd” naar bed toe? Of toch niet….?  De A jeugd en de Oud A werden verrast door Mike en Colin met een dropping. De ene ploeg had wat meer moeite dan de andere om de weg terug te vinden, maar om 03.30u was iedereen weer thuis.  
 
Maandag 20 mei 
Ook de laatste ochtend was “niet mis”; de kinderen waren ondertussen wel gewend geraakt aan het potten en pannen concert in de ochtend dus ze sprongen “chill” hun bed uit.  
Eindelijk een dag met wat minder in de planning. Na het ontbijt en een laatste keer oefenen van het lied was er een mix-toernooi gepland. Ja, we gingen dus toch ook nog even korfballen. 
De C en D waren in een eigen poule ingedeeld en de B t/m oud A in een andere poule. Je zou denken dat er niet meer zoveel energie was bij de kinderen, maar het tegendeel was waar. De scheidsrechters hadden hun handen vol aan gedreven, energieke en fanatieke kinderen! 
En gelukkig scheen de zon vandaag ook, dus het was een hele fijne ochtend. Een deel van de leiding was tegelijkertijd al gestart met opruimen Ook werden de fietsen al in de bus geladen. Mede ook dankzij de hulp van Jelmer en Stijn J. Di 
Daarna werd er gestart met het voorbereiden van de lunch. En tja…wat dacht je? We konden nog even verder genieten van de “left overs”; bij de lunch waren en kadetjes, satéstokjes en knakworsten. Dat ging er allemaal wel in! 
Na de lunch werden de ‘instructies” voor het inpakken en opruimen verteld en kon iedereen aan de slag! De B-dames hadden nog de laatste afwasbeurt, maar wisten er nog een gezellig feestje van te maken. Als je klaar was (spullen beneden, kamers leeg en bezemschoon) dan had je nog even tijd om te chillen. Dit werd door iedereen op zijn eigen manier ingevuld, maar we waren allemaal lekker buiten in de zon. De bus was er om 15.15u. De terugreis verliep vlekkeloos, sommigen vielen al wat in slaap, en rond 17.15u waren we weer bij O.K.V. De ouders, opa’s, oma’s etc stonden ons op te wachten en het weekend werd nog gezamenlijk afgesloten op het terras. Marc bedankte alle sponsors en de kids voor alle gezelligheid die we weer met elkaar beleefd hebben. We eindigen natuurlijk met het kamplied, dat was geschreven op de melodie van “Diep in de Zee”. Moe en zeker voldaan ging iedereen naar huis. 
  
Het blijft er bijzonder voor de leiding om dit te mogen organiseren. Het is echt uniek om met zo’n grote groep kinderen van onze mooie vereniging weg te kunnen gaan en veel avonturen, gezelligheid en vriendschap te beleven. Dus…… op naar volgend jaar!!!! 
 
Wist u dat – Pinksterkamp 2024:  
  • Er 4 D spelers (2 voor de voor de eerste keer) mee waren op kamp en dat ze de tijd van hun leven hebben gehad!  
  • Dat we ook een nieuwe begeleider hadden: Colin Bakker. En dat hij meteen goed “ontgroend” is, met het opruimen van wat braaksel in de bus.  
  • De Chinees in Gemert allemaal korte vingers heeft? 
  • De heren van de A2 een prachtig kampvuur hebben gemaakt! 
  • Denise dacht dat de dropping een mud run was (resultaat heel veel modder aan de schoenen) 
  • Dat we 10 km hebben gefietst door de Brabantse weilanden vanaf het kamphuis om bij Billy Bird (het pretpark) te komen. En natuurlijk ook weer 10 km terug. 
  • Dat Robyn haar fiets sleutel op mysterieuze wijze uit haar tas is gevallen (of meegenomen door Billy Bird himself?). 
  • Sneeuwwitje niet schroomt om bij de Duitse buurman te vragen of hij “Ein Bild machen woll”. Overigens duurde het hierna minimaal 10 minuten voordat deze buurman was bekomen van de schrik en ons kamphuis durfde te betreden. 
  • Er een rode draad is: als er een ploegje is dat de weg kwijtraakt, afslagen mist of paaltjes over het hoofd ziet, Stijn K toevallig steeds in het groepje zit. 
  • Mike R hele leuke dansje heeft laten zien, die door de aanwezigen bij het kampvuur allemaal werden nagedanst. 
  • Dat Linde (1 van de nieuwe deelnemers) het hoogste bedrag aan sponsorgeld heeft binnengehaald. 
  • Dat jonkvrouw Colin, zelfs zonder het op Vinted te zetten, de Princesse jurk zo kwijt was aan Tygo.  
  • Dat Joke op de eerste avond meteen 7 paar baggergympen heeft schoongemaakt. 
  • Dat Denise de enige echte ‘die-hard” is met het record “minste slaap” en dat Colin ook super hoog scoort op deze ranking. 
  • De jongens van de D het schoonmaken van hun kamer creatief oplosten; het opgeveegde vuil werd gewoon uit het raam naar buiten gegooid. 
  • Dat we heel veel behulpzame kinderen hebben; toen ze opgeroepen werden voor een vaag klusje, kwamen er toch 20 kinderen helpen. Hier zijn we echt trots op! Het klusje viel overigens mee: “een ijsje op eten”. 
  • Dat de dames van de C en D het karoake zingen helemaal hebben ontdekt en bij de after party tot in de late uurtjes doorgingen.  


 

BEKIJK MEER FOTO'S BINNENKORT HIER

Pinksterkamp