Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Kamp voor 1 dag – 12 juni 2024

maandag 24 juni 2024

Woensdagmiddag 12 juni was het zover. We organiseerden een ‘Kamp voor 1 dag’ voor al onze E- en F-pupillen. En dat ze er zin in hadden werd snel duidelijk uit alle aanmeldingen. Op 3 kinderen na had iedereen zich aangemeld, dus het feest kon beginnen.

Vanaf 14.15 kwamen de eerste kinderen aan en gelukkig niet alleen zij, maar ook de ouders, een aantal A-junioren en andere OKV-ers die ons die dag zouden ondersteunen. Helemaal super.

Nadat er een uitleg was gegeven aan de teamleiders en spelbegeleiders konden de teams bekend worden gemaakt. Er waren 5 teams gemaakt met allemaal een EK-land als teamnaam. De teams waren zo verdeeld dat alle jongens, meisjes, E en F lekker allemaal door elkaar in een team zaten.

Het OKV-veld was omgetoverd tot een zeskamp-terrein.



Ieder team moest zes onderdelen doen en de stormbaan mocht zelfs twee keer worden gedaan.
De onderdelen waren:
- Korfschieten
o   Van 3 afstanden proberen zoveel mogelijk proberen te scoren

- Korfpongen
o   Een variant op het ‘bierpongen’ waarbij geprobeerd werd om de bal met een stuiter in een korf te krijgen die op de grond ligt om zodoende de korven ‘weg te spelen’

- Prik-toernooi
o   2 korven tegenover elkaar en probeer zoveel mogelijk te scoren. Dit onderdeel doen wij altijd voor het echte Pinksterkamp met Sponsorschieten om zoveel mogelijk geld op te halen. Jullie hebben dus alvast kunnen oefenen.

- Parcours
o   Het parcours bestond uit verschillende onderdelen. Eerst een krattenrace, dan door een kruipslang, lopen met een rupsband, verplaatsen op een vliegend tapijt en eindigen met een aantal doelpunten om de tijd stop te zetten. En dit allemaal zo snel mogelijk !!!


 
- Dobbel-korfbal
o   Met een grote dobbelsteen twee keer gooien. De eerste worp bepaalde welke spelvorm er uitgevoerd moest worden (bv strafworp, doorloopbal etc.) en de tweede bepaalde het aantal wat er gescoord moest worden voordat je de volgende dobbelsteen mocht gooien.

- Stormbaan
o   De grote/lange stormbaan van 18 meter moest zo vaak mogelijk gedaan worden binnen een bepaalde tijd. En uiteraard proberen er meer te halen dan de tegenstander. Dit was het enige spel waarbij tegen een ander team gestreden werd
 
 
 
Uiteraard was er een pauze tussendoor waarbij de kinderen heerlijk wat konden drinken en konden genieten van een lekker zakje chips. Rond 17 uur waren alle onderdelen gedaan en kon de stand worden opgemaakt.

Maar dit was nog niet alles. We gingen ook nog kijken wie de beste strafworpnemers zijn van de E- en F-pupillen. Iedereen mocht er 3 nemen en de kinderen met het hoogste aantal doelpunten gingen door totdat er een winnaar uitkwam. Dit werden uiteindelijk Rick (F) en Novan (E).


 
Dit was echt de laatste activiteit en het was inmiddels etenstijd geworden. De kinderen konden plaatsnemen in de kantine waar er drinken, patat en een snack voor iedereen klaar stond. Ze hebben ons goed laten weten dat ze wilden eten. Massaal werd dit gezongen. Toen het eenmaal op tafel stond, werd het stil en werd er genoten van het eten.


 
En aan alles komt dan een einde, dus ook aan deze mooie dag. Maar uiteraard niet voordat de prijzen werden verdeeld. Iedereen kreeg een welverdiende medaille, maar de winnaars gingen met een mooie beker naar huis. Het winnende team was Italië.
 

 
En uiteraard de winnaars van de Strafworpen!! 


 
Wij vonden het een geweldige dag en gezien alle reacties, vonden alle kinderen en ouders dit ook. Voor herhaling vatbaar zouden we zeggen.

Hierbij willen wij dan ook iedereen bedanken die heeft geholpen op deze dag. Zonder jullie kunnen we niets organiseren !! Hopelijk kunnen we in de toekomst weer een beroep op jullie doen.

Als laatste wil ik Praxis Hoorn bedanken voor hun financiële bijdrage. Dit soort giften van echte OKV-ers zorgt ervoor dat het organiseren weer net iets makkelijker gaat.

Bedankt allemaal en tot volgend jaar. De E-pupillen die over gaan naar de D hopen wij uiteraard op het echte kamp te zien! 

Pinksterkampcommissie