Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

De F2 wint laatste thuiswedstrijd ruim!

OKV F2 – Sporting Badhoevedorp F3 op zaterdag 1 juni 2024 - Karin
De laatste thuiswedstrijd van de F2 van dit seizoen. Alle kinderen waren er. Matz moest zelf spelen op het veld ernaast en kon daarom niet coachen. Gelukkig was Tyco er wel om de kinderen de wedstrijd door te loodsen.

De eerste 10 minuten stonden Pim en Teade aan de kant en Esmée, Jade, Tobias en Rick in het veld. De mascottebeer moest nadat de wedstrijd al was begonnen nog even snel aan de paal worden vastgemaakt want die was bijna vergeten.

OKV begon de wedstrijd meteen al goed met een doelpunt onder de korf van Tobias en erna twee mega hoog geschoten (verre) afstandsschoten van Rick. Esmée schoot nog een mooi balletje onder de korf erin en de 10 minuten waren toen al weer voorbij. Er werd even snel wat gedronken en Pim en Teade gingen erin voor Esmée en Rick.

Tobias was lekker op dreef en schoot er twee achter elkaar erin. Ook Jade en Teade wisten de korf te vinden. Bij 8 – 0 werd de coach van de tegenpartij wakker en zette dan toch nog zijn sterspeler in. Pim maakte de 9 – 0 en toen had iedereen gescoord van het team. Dat was wel zo leuk. Met deze stand gingen we ook rusten. De kinderen gingen even naar binnen voor een beker limonade.

Na de rust zaten Jade en Tobias 10 minuten aan de kant. Esmée maakte nog een doelpunt en toen scoorde ook Sporting Badhoevedorp voor het eerst. Ze waren er erg blij mee. Esmée scoorde nu nog eens en Teade en Rick wisten ook een doelpunt te maken. Het viel op dat Sporting Badhoevedorp stil stond en helemaal niet verdedigde. Daardoor kon OKV goed overspelen en verschillende keren achter elkaar schieten voordat er een doelpunt viel. Met als stand 14 – 3 stopten we nog één keer om wat te drinken.

De laatste 10 minuten zaten Pim en Teade voor de laatste keer aan de kant. OKV wilde proberen om tot de 25 doelpunten te komen want dan zou Tyco de volgende wedstrijd een taart bakken. OKV was goed bezig om die kant op te gaan want er werd nog gescoord door Jade (4x) en door Esmée en Tobias. Maar gelukkig voor de F2 werd de 25 niet gehaald want Tyco heeft nog nooit eerder een taart gebakken. Wie weet wat voor misbaksel het zou gaan worden… De eindstand was 20 – 3 voor de F2.

Bij de strafworpen probeerden sommige kinderen al de strafworp te nemen zoals deze hoort. Dit ging met wisselend succes. De eindstand was volgens Stijn 1 – 3. Ikzelf kwam tot 2 – 3. Maakt niets uit OKV had gewonnen. Nu nog één wedstrijd en dan kan de F2 misschien wel kampioen worden?!