Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

OKV E1 - Haarlem E1

OKV E1 - Haarlem E1 op zaterdag 8 juni 2024 - Karin
De laatste wedstrijd van het seizoen van de E1. De vorige keer had OKV best wel wat moeite gehad met Haarlem. Vooral het scoren ging die wedstrijd niet zo gemakkelijk.

Vandaag was Novan in zijn rode shirt omdat hij als meisje speelde. Alle drie de jongens hadden nu allemaal twee wedstrijden als meisje gespeeld.

We begonnen deze wedstrijd goed met een voorsprong van 2 – 0 door Novan en Niels. Haarlem scoorde echter twee keer door een paar kleine foutjes van de kant van OKV. Maar gelukkig vandaag hadden we super Tess in het team. Ze scoorde twee keer wat de stand op 4 – 2 bracht voor de eerste 10 minuten.

Na wat kleine aanwijzingen van Astrid en ondergetekende begon de E1 weer aan de volgende 10 minuten. Novan die liep overal de ballen ertussenuit te plukken. Hij was echt heel erg goed bezig. Daardoor hielp hij ook de jongens goed in de verdediging. Ook maakte hij nog zelf een doelpunt. Met 7 – 3 gingen we de rust in. Buiten werd de limonade gedronken omdat het best aardig weer was.

In de derde kwart werd niet zo heel veel gescoord maar twee keer en wel twee doorloopballen van Tess. Deze waren mooi aangegeven door Tom (9 – 3).

In de laatste 10 minuten werd er toch nog veel gescoord. Niels had een super ver afstandsschot en Tess en Novan maakten nog een aantal doorloopballen. Zelfs Tess had nu een doorloopbal onderhands afgemaakt i.p.v. bovenhands. Met 15 – 4 had OKV de wedstrijd gewonnen. Tess was vandaag de topscorer met negen doelpunten. Zij staat dus prima haar mannetje tussen die jongens.

Bij de strafworpen werd het 3 – 4. Tom had in de wedstrijd niet gescoord maar met de strafworpen maakte hij er twee.

Na de wedstrijd zaten we nog met zijn allen in de kantine. Astrid had taart meegenomen om het seizoen feestelijk af te sluiten want de E1 was toch maar 2x kampioen geworden dit seizoen. Astrid en ik kregen ook nog een bloemetje als bedankje en de kinderen kregen van Astrid een kleinigheidje als aandenken.

Deze laatste competitie was het niet gelukt om kampioen te worden omdat sommige tegenstanders een maatje te groot waren voor de E1. Wel hebben ze van de laatste competitie heel veel geleerd. Volgend jaar naar de D. Dat zal wel wennen worden voor jullie. Dan spelen jullie op een groter veld met twee vakken en acht spelers. Heel veel plezier volgend jaar.