Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

KVZ E1 – OKV E1

KVZ E1 – OKV E1 op zaterdag 21 september 2024 - Karin
We speelden deze week weer thuis en hadden als scheidsrechter Tyco. Hij was vorig jaar de trainer/coach van Tobias en Rick. Tyco mocht zijn eerste wedstrijd fluiten en had Bert langs de kant staan om hem te assisteren.

Vandaag was Pieter de aanvoerder en begonnen Yindee en Tobias de eerste tien minuten aan de kant. We hadden weer geluk met het weer want het was weer zonnig weer.

Het eerste doelpunt werd vlak voor de eerste 10 minuten gescoord door Dewi. Dit was het begin van een doorloopbal. Uit de ruimte werd de bal naar Dewi gegooid die naar de paal rende en ze scoorde de bal er bovenhands in. Dit was leuk om te zien dat het begin er is van de doorloopbal.

De tweede tien minuten mochten Dewi en Pieter even langs de kant zitten en werd er niet zo veel gescoord maar toch ook wel weer goed verdedigd. Helaas scoorde KVZ er wel nog eentje wat de ruststand op 1 – 1 bracht.

Dewi had met Robin samen de limonade opgehaald voor in de rust. Ik besprak nog een paar kleine dingen met de kinderen en toen gingen we al weer beginnen. Jasmijn en Rick mochten nu even 10 minuten aan de kant zitten. Het snelle jongetje van KVZ stond nu ook aan de kant waardoor het een hele andere wedstrijd werd met veel meer kansen voor OKV. De E1 benutte nu ook de betere kansen met meer rust in het schot. Dit had ik als aanwijzing gegeven aan de kinderen. Pieter scoorde een mooi afstandsschot en Tobias had drie keer op rij hele mooie bovenhandse doorloopbal achtige schoten. Dit bracht de stand op 5 – 1.

De laatste 10 minuten gingen Yindee en Tobias weer aan de kant zitten. Gelukkig kon OKV ook de laatste tien minuten nog tot scoren komen. Jasmijn maakte een doelpunt onder de korf en vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Rick nog een afstandsschot erin. Dit bracht de eindstand op 7 – 1.

We gingen nog de strafworpen nemen. Allemaal namen ze de strafworp op de juiste manier maar helaas hij ging er nog niet in. KVZ scoorde er wel drie waardoor we deze verloren met 0 – 3.

De volgende wedstrijden gaan we beginnen aan de returns. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. De kinderen zijn in ieder geval al een stuk gegroeid in het spel. Hopelijk is dat bij de tegenstanders niet het geval