OKV Oostzaan

Apollo E1 - OKV E1

Apollo E1 - OKV E1 op zaterdag 5 oktober 2024 - Karin
Om half negen vanmorgen kwam het bericht dat Pieter helaas ziek was wakker geworden. Dit was vervelend voor hem en daardoor kon hij niet mee.

Om 8.50 uur vertrokken we van het OKV veld op weg naar Heerhugowaard. Met zijn vijven speelde de E1 in het zonnetje. Het was nog wat fris maar de zon maakte veel goed. Tobias was vandaag de aanvoerder van het team en mocht aan het begin van de wedstrijd de handjes schudden.

Omdat we nu met vijf i.p.v. zes waren ging het wisselen iets anders als normaal gesproken. Bij de tegenpartij was het helemaal anders want zij hadden maar één meisje en vijf jongens.

Om tien uur begon de wedstrijd. Jasmijn begon de eerste 10 minuten aan de kant. Ze keek naar de wedstrijd op een skippybal. Die hadden ze hier en dat vonden de kinderen erg leuk. Ze hoopten dat OKV die ook zou aanschaffen.

In de eerste 10 minuten werd er van beide kanten niet gescoord. Na een korte pauze ging nu Yindee even naar de kant en Jasmijn kon het eerste doelpunt van de wedstrijd maken. Vervolgens kwam ook Apollo op stoom en scoorde er drie op rij waardoor de ruststand op 3 – 1 kwam te staan.

We bleven lekker buiten in de zon en kregen daar ook de limonade. Ik gaf nog wat aanwijzingen. Zoals snel omschakelen als de bal is onderschept en je vooral niet bezighouden met het scorebord langs de kant want daardoor vergeet je te verdedigen. Ook weer verteld dat ze de bal met één hand moeten gooien. Het in de handen plaatsen ging wel al een stuk beter.

Nu was het de beurt aan Dewi om tien minuten langs de kant te zitten. Apollo scoorde deze 10 minuten maar één keer (4 – 1). Apollo stond toen ook met vier jongens in het veld. Dat was wel even raar.

Tobias was moe en wilde de laatste 10 minuten langs de kant zitten. Dewi wilde wel een hesje aan en als jongen spelen. Het ene snelle jongetje dat eerst dus als meisje had gespeeld was nu een jongetje en scoorde drie keer op rij. Gelukkig kon OKV ook nog een doelpuntje maken en was het Dewi die onder de korf de bal erin schoot, 7 – 2. Dit was ook de eindstand. Jammer genoeg de wedstrijd verloren. Misschien dat het iets beter zou gaan met de strafworpen. En gelukkig daar wonnen we wel met als stand 1 – 3. We bedankten de tegenpartij door ze allemaal een handje te geven. Ik voerde nog de wissels in via de app en vervolgens ging iedereen weer richting Oostzaan.

Nog één wedstrijd buiten te spelen. Volgende week tegen KVZ. Het zou leuk zijn als we dan weer wat meer doelpuntjes kunnen scoren.