Korfbal Vereniging
OKV Oostzaan

Nieuwe spelregels en reglementen - Speelgerechtigheid wedstrijdkorfbal

zondag 15 september 2024
Over een kleine twee weken gaat de competitie van start. Daarmee zullen ook de nieuwe regels rondom speelgerechtigdheid in het wedstrijdkorfbal ingaan. Hier hebben we afgelopen mei en juni al uitleg over gegeven bij de verenigingen tijdens de Competitie 2.0-avonden, maar in deze mail delen we alle informatie nogmaals. 

Speelgerechtigdheid gaat over in welke teams spelers mogen spelen tijdens competitiewedstrijden. De nieuwe regels hebben als doel om spelers en verenigingen meer flexibiliteit te bieden, en om de competitie eerlijker te maken. 

De nieuwe regels staan vereenvoudigd uitgelegd op www.knkv.nl/speelgerechtigdheid. Ook zijn ze natuurlijk te vinden in de reglementen. Daarnaast worden de nieuwe regels verwerkt in de software van Sportlink. Dit betekent dat wanneer je de opstelling voor een wedstrijd invoert in het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF), je automatisch te zien krijgt of de opstelling volgens de regels juist is. Een speler die niet speelgerechtigd is voor een wedstrijd, krijgt een rood kruisje. Zo is het direct overzichtelijk. 

Om de nieuwe regels voor iedereen begrijpelijk te maken, hebben we een animatievideo ontwikkeld. In deze video worden de belangrijkste punten uit de nieuwe regelgeving op een eenvoudige manier uitgelegd. De video vind je hier of op Youtube.

Deze animatievideo kun je binnen je vereniging delen. Bijvoorbeeld met trainers, spelers en ouders van jeugdleden. Zo zijn zij ook op de hoogte van wat er komend seizoen wel en niet mag op het gebied van speelgerechtigdheid. Heb je ondersteuning nodig bij de verspreiding? We hebben een korte, begeleidende tekst opgesteld, die je kunt gebruiken als je de video doorstuurt. Je vindt de tekst hier

We hopen dat alles hiermee duidelijk is. Heb je toch nog vragen? Dan kun je terecht bij team Competitie via de Helpdesk.

DOWNLOAD HIERONDER
De nieuwe spelregels en reglementen
Speelgerechtigheid wedstrijdkorfbal

OKV